Fortificaţii târzii: Bastionul Haller, Bastionul Soldisch, rondelă - fragmente, curtine (Ansamblul fortificaţiilor oraşului medieval)


Categorie: Altele
Perioada: sec. XVI - XVII
Importanta: A
Cod LMI: SB-II-m-A-12010.05
Adresa: Bastionul Haller: bd. Spitalelor şi str. Pompei Onofreiu nr.8; Bastionul mercenarilor (Soldisch): str. Bastionului colţ cu şoseaua Alba Iulia ; ruine rondelă: Bastionului 8, lângă bastionul Soldisch; zidul exterior de apărare, cu şanţul şi valul de pământ: între bastionul Haller şi fragmentele bastionului porţii Cisnădiei.
Localitate: municipiul SIBIU
Judet: Sibiu
Regiune: Transilvania

Imagini

Nu exista imagini

Imagini de arhiva

Nu exista imagini de arhiva
 

Localizarea aproximativa, la nivel de localitate


Descrieri/Comentarii

emilia / 14-Jul-2009

Bastioanele Sibiului au fost construite in urma proiectului arhitectului italian Alessandro Clippa.
La Bastionul Haller, lucrarile inceput in 1551 sub conducerea lui Peter Nurnberger si Georg Waal, au continuat in 1552 cu Georg Hecht, apoi dupa 1558 cu Zacharias Schneider.
Este o constructie ampla din caramida cu lungimea totala a zidurilor masurand 223 metri si inaltimea de aproximativ 9 metri.
Suprafata sa permitea amplasarea unui numar mare de tunuri.
In anul 1771, orasul a construit pe acest bastion o Scoala de calarie acoperita (Manej), iar la inceputul secolului XX, un spital.
Bastionul Soldisch (al mercenarilor), a fost ultimul ridicat, intre anii 1622-1629.
Avea suprafata ceva mai restransa, cu laturile de 36 si 54 metri. In 1903 s-au amenajat aici spatii cu destinatie medicala si un Leagan pentru copii.
(dupa "Sibiu ghid cultural-turistic" de Alexandru Avram si Vasile Crisan - Editura FF Press Bucuresti 1998)